Wat moet je in een dwangmenger, een betonmolen en met een elektrische mixer mengen?

Vraag je je wel eens af welke machine de beste keuze is voor verschillende materialen? Een dwangmenger, een betonmolen of gewoon een elektrische mixer?

Het is een mix jungle daarbuiten!

SoRoTo® verkoopt alle drie soorten mengers. Wij verkopen zowel dwangmengers, betonmolens als elektrische mixers. En natuurlijk zit er logica achter: de drie mixertypes zijn geweldig voor verschillende doeleinden.

Bij SoRoTo® willen we dat je de absoluut beste ervaring en resultaat heeft met jouw machines. Daarom hebben we een tabel gemaakt om je te helpen een overzicht te krijgen: hoe je de juiste mixer kiest.

De elektrische mixer is geweldig voor kleinere hoeveelheden. Het kan dikvloeiende producten mengen met de juiste garde, maar het is veel gemakkelijker om de meer dunvloeiende producten te mengen als je de gedeeltelijk handmatige elektrische mixer gebruikt.

Ga naar elektrische mixers

De betonmolen (of gewoon betonmixer als je wilt) mengt met een beetje hulp van de zwaartekracht. Het mengt veel langzamer dan een geforceerde menger, maar is redelijk goed voor producten zoals ruw beton voor funderingen of ondersteunde betonnen dekken, waarbij alle moleculen in de mix niet hoeven te worden geactiveerd en de mix niet hoeft te zijn volledig homogeen.

Ga naar betonmolens

De dwangmenger kan alles wat de andere mixers kunnen - en meer - sneller mixen en je zult er niet eens van zweten. Het mengt een homogeen mengsel en wordt aanbevolen voor het mengen van materialen voor huisvesting en dergelijke.

Vergeet niet: Gebruik mengarmen met rubber schoppen bij het mengen van producten die aggregaten bevatten van meer dan 8 mm.

Ga naar dwangmengers

In de onderstaande tabel hebben we een X toegevoegd onder de machines die worden aanbevolen voor het mengen van de verschillende materialen. Download of print de tafel om hem altijd bij de hand te hebben.