DE METSELAAR WORDT FABRIKANT

Het verhaal van SoRoTo® begint in 1983 toen metselaar Benny Andersen besloot de menger te bouwen die hij en zijn collega's nodig hadden. Eén voor binnentegels, vloeren, betonrenovatie en regelmatig metselwerk.

De menger moest handig zijn; gemakkelijk trappen op te nemen en door deuren. En dan moet het op 230 V kunnen werken, dus het kan op elk stopcontact worden aangesloten.

De dwangmengers die in die tijd bestonden, waren allemaal groot, moeilijk te hanteren en werkten op driefasenspanning - en de kwaliteit van de mix liet te wensen over.

  

DE EERSTE MENGER WERD EEN SENSATIE

Om het resultaat te bereiken, wilde Benny Andersen alle eerdere mengerconstructies negeren, maar desondanks presenteerde hij zijn nieuwe, baanbrekende ontwerp na slechts een paar jaar intens werk.

Het was een dwangmenger met een mengcapaciteit van 40 liter, wat destijds de inhoud was van een standaardzak.

Het was zo klein dat een enkele man het naar de 4e verdieping kon vervoeren - en het liep op de reguliere stopcontactstroom.

De primeur was echter de mengarmen die Benny bouwde en patenteerde. Ze zorgden voor een perfecte mix en konden zonder gereedschap worden gedemonteerd.

De ontvangst door collega-professionals overtrof de verwachtingen: de mixer was een sensatie.

Maar de Deense ambachtslieden waren druk bezig en al snel zochten ze naar grotere machines - en dat zijn ze in de loop der jaren blijven doen.

Vandaag produceert en verdeelt SoRoTo® dwangmengers van 40, 80, 100, 120, 200 en 300 liter - en een Light-versie van 65 liter. We distribueren ook transportbanden en verschillende andere bouwmachines in Denemarken en de rest van de wereld.

 

SO-RO-TO. VAN LOKALE FAMILIEBEDRIJF TOT WERELDWIJDE SAMENWERKING

De naam "SoRoTo" is een samentrekking van de namen van de 3 zonen van Benny Andersen, Sonny, Ronny en Tommy. Het was een voor de hand liggende keuze en het is gemakkelijk uit te spreken in elke taal.

De 3 zonen maken al jaren deel uit van het bedrijf. Tommy Andersen heeft een technische en mechanische opleiding en zowel Sonny als Ronny zijn metselaars.

De meer dan 30 jaar ervaring binnen het bedrijf, evenals de praktische kennis van de bouwsector, vormen een solide basis waarop onze nieuwe CEO, Hans Terney Rasmussen, verder bouwt.

Het bedrijf groeit voortdurend; de markt voor SoRoTo is nu verspreid over het grootste deel van de wereld, en dit betekende een behoefte aan verandering.

We zijn begonnen met het verplaatsen van het hele bedrijf naar een nieuwe locatie in Glostrup, dicht bij Kopenhagen. Dit betekent dat al onze afdelingen nu onder één dak staan ​​en dat ons dagelijkse leven op elkaar is afgestemd.

Onze nieuwe vertrekken bieden ruimte voor vergaderingen en productpresentatie in onze showroom.
 

 

DE ANDERSEN FAMILIE

Van links: RONNY, TOMMY, SONNY EN (vooraan) BENNY ANDERSEN