Waarom is een SoRoTo mixer ergonomisch?

Lees meer over wat de mixers met geforceerde werking van SoRoTo tot de meest ergonomische op de markt maakt.

Over het algemeen is ergonomie een verwaarloosd onderwerp op veel werkplekken, en velen die lichamelijk zwaar werk doen zijn zich niet bewust van veel van de risico's die zij lopen, omdat zij niet goed zijn in het opvangen van de signalen die hun lichaam uitzendt. Daarom is het onze missie om u te informeren over het belang van ergonomie op de werkplek, en om onze producten steeds verder te ontwikkelen in een meer ergonomische richting.

Onze producten worden ontwikkeld onder het motto "door metselaars voor metselaars", wat betekent dat ergonomie in elk van onze productoplossingen verwerkt is. De ergonomische oplossingen in onze mixer zijn wat wij, in samenwerking met Charlotte Andersen, arbeidstherapeute bij Vasegårdens Klinikker ApS, in dit bericht zullen belichten.

 

De mixer is ergonomischer dan zijn alternatieven

Maar laten we eerst met de grondbeginselen beginnen: Waarom is dezemixer ergonomisch als u hem gebruikt? Omdat u de mogelijke belasting van het lichaam vermindert die gepaard gaat met dingen als het mengen van grote hoeveelheden materiaal in een cementemmer met een roerstaaf, waarbij u persoonlijk veel handkracht moet besteden aan het maken van het mengsel (trouwens, onze garde voor het roeren is ontwikkeld met speciale aandacht voor ergonomie, maar dat is een heel apart blogbericht). Een alternatief voor de mixer zou een trommelmixer kunnen zijn, maar die is veel zwaarder om te manoeuvreren, en het kantelen van de trommel om het mengsel in een kruiwagen over te brengen vereist een enorme krachtontlading.

 

Maar welke elementen maken een SoRoTo mixer ergonomisch juist? Wel, ten eerste wegen de SoRoTo mixers minder dan andere mixers op de markt - als voorbeeld, onze  mixer met een mengcapaciteit van 120L is 30% lichter dan andere mixers op de markt met dezelfde mengcapaciteit. Met 40 liter hebben wij de kleinste mixer op de markt, die vroeger uitgevonden werd om in een flatgebouw naar boven gebracht te worden, maar wij hebben ook mixers van wel 300 liter, zodat u een ruime keuze hebt aan modellen die aan veel verschillende behoeften kunnen voldoen.

Vervolgens kan een SoRoTo mixer met behulp van de telescopische poten in hoogte versteld worden, waardoor een SoRoTo mixer een aantal van dezelfde voordelen heeft als een in hoogte verstelbare tafel, zodat een optimale werkhoogte gegarandeerd is. Charlotte Andersen gaat hier dieper in op het belang van de juiste werkhoogte:

 

Telescopische poten

"Met de telescopische poten van een SoRoTo  mixer kunt u de hoogte van de machine instellen volgens uw individuele behoeften. Zij verminderen de belasting van uw lichaam, zodat u met uw handen op een betere hoogte kunt werken. Ik raad aan om zwaar werk te doen met uw handen 15-20 cm onder ellebooghoogte, wat hier mogelijk is".

"Bovendien wordt uw zwaartepunt verbeterd als u de telescopische poten in de hoogste stand zet, waardoor het aanzienlijk gemakkelijker is om hem te kantelen voor transport. Op die manier gebruikt u minder spierinspanning en belast u uw rug minder dan wanneer de mixer niet in hoogte verstelbaar zou zijn".

Er zijn nog andere voordelen van telescopische poten dan alleen de hoogte te kunnen instellen, want ze maken het gemakkelijker de mixer te kantelen als hij verplaatst moet worden. Nog iets waardoor een SoRoTo gemakkelijker te vervoeren is, zijn de laadwielen die aan de zijkanten van het handvat geplaatst zijn. De laadwielen maken het namelijk gemakkelijk en comfortabel om een mixer op een aanhangwagen of in het bed van een vrachtwagen te laden, omdat u de wielen het werk voor u laat doen. Dit vermindert de belasting van schouders en rug, en het beschermt ook uw voertuig, want u elimineert het risico van krassen.

 

 

Kieprooster voor cementbak

Maar het zijn niet alleen de telescopische poten van de SoRoTo  mixer die bijdragen tot een betere werkhoogte. Een ander element dat daartoe bijdraagt is het kantelrooster voor de cementbak, waardoor de cementbak op een natuurlijker hoogte geplaatst kan worden. Volgens Charlotte Andersen bespaart dit meer lichamelijke slijtage dan u zou denken:

"Door de cementbak 25-28 cm van de vloer op te tillen, vermindert u de belasting van het lichaam in feite met ongeveer 50%"

...zegt ze, en vervolgt: "... Het zal sommigen misschien verbazen dat een betrekkelijk geringe verandering in hoogte die moet minder belasting betekent. Dit is echter te wijten aan het feit dat u vermijdt te tillen met kwetsbare delen van het lichaam, zoals uw onderrug, en daarom zorgt de kiepbare grootheid voor een enorme vermindering van de mogelijke belasting, vooral daar".

Een betere werkhoogte is echter niet het enige voordeel van het plaatsen van de cementbak op een kantelrooster. Door de cementemmer dichter bij de opening van de bak te plaatsen, vermindert u ook het risico dat de emmer kantelt wanneer uw mengsel met hoge snelheid in de emmer komt. U hoeft de emmer dus niet met één hand vast te houden terwijl u de klep opent, wat een zeer onhandige houding is.

 

Waarom hebben wij gekozen voor het verwijderen van het mes bovenop?

Er zijn veel argumenten voor en tegen het mes bovenop de mixer. Onze vorige modellen mixers zijn zowel met als zonder mes geweest, maar om ergonomische redenen hebben wij besloten het mes te verwijderen, omdat wij de verantwoordelijkheid willen nemen voor het welzijn van onze gebruikers. U vraagt zich misschien af wat dat te maken heeft met verantwoordelijk zijn voor uw welzijn? Het is omdat het mes gebruikt wordt voor het openen van zakken cement, enz. op een voor het lichaam zeer ongeschikte manier. Dat komt omdat het optillen van een zak cement in uw uitgestrekte, opgeheven arm veel slechter is, uitgaande van de gids van de Nationale Arbeidsinspectie over tillen, trekken en duwen.

Om precies te zijn hebben wij met Charlotte Andersen samengewerkt om de belasting van uw tussenwervelschijven te berekenen bij het optillen van een cementzak van 15 kg, die uiteindelijk een hernia kan veroorzaken.

" Als u een zak cement van 15 kg in uw uitgestrekte arm tilt, ontstaat er een druk op de schijven in uw rug van bijna 200 kg. Een jonge, fitte man kan een maximale druk op de schijven verdragen van ongeveer 340 kg. Als u niet fit of jong bent, kunt u minder verdragen. Dit betekent dat één enkele hefbeweging in uw uitgestrekte arm van een cementzak van 15 pond uw lichaam aan een buitensporige belasting kan blootstellen".

Door concrete getallen toe te kennen aan de manier waarop wij met ons lichaam omgaan, wordt een goed beeld geschetst van de lichamelijke slijtage die het gevolg kan zijn van een lichamelijk zware baan, en het kan riskant zijn om een zware zak cement te moeten laten vallen van een hoogte boven schouderhoogte, want dat is nu juist wat Charlotte Andersen u aanraadt niet te doen.

" Met de SoRoTos  mixer zult u de cementzak willen optillen terwijl u hem dicht tegen uw lichaam houdt, waarna u hem op het bovenste rooster van de mixer legt en de zak met een mes opent terwijl hij op het bovenste rooster ligt. Op die manier vermijdt u dat u boven schouderhoogte tilt en uw lichaam verdraait. Met behulp van de telescopische poten kunt u de mixer op lage hoogte zetten, totdat u het cement in de mixer gegoten hebt. U kunt de zak ook op het kantelrooster van de mixer plaatsen, als u uw hefwerk in twee handelingen wilt verdelen".

 

Is de troffelhouder alleen maar een verkooptrucje?

Wanneer wij het over ergonomie hebben, hebben wij het vaak over gewicht en gewichtsverdeling, maar er zijn twee opwindende kenmerken van onze mixer die betrekking hebben op repetitieve werkhandelingen, die wij ter afsluiting van deze blogpost willen vermelden. De ene is onze troffelhouder, die misschien een eenvoudige verkoopgimmick lijkt, omdat het niets meer is dan een kleine metalen houder voor uw troffel, maar eigenlijk is de feedback van metselaars geweest dat hij heel nuttig is, omdat u uw troffel gedurende uw werkdag ontelbare keren gebruikt en neerlegt, en zo voorkomt u dat u verschillende keren moet bukken. Bovendien weet u altijd waar u uw troffel kunt vinden - onderschat dus niet het voordeel van een eenvoudige, maar slimme voorziening als de troffelhouder.

Het laatste ergonomische kenmerk dat we in deze blogpost willen noemen zijn de mengarmen van de machine. Het bijzondere aan de mengarmen van een SoRoTo forced action mixer, op ergonomisch gebied, is het feit dat ze heel gemakkelijk te demonteren en te vervangen zijn, zonder dat er gereedschap aan te pas komt. Zo vermijdt u dat u voorovergebogen en onhandig over de machine gebogen zit tijdens het de-installeren van de armen, wat dagelijks gedaan wordt in verband met het schoonmaken van de machine.

Met andere woorden, de mixer is een uitstekende keuze als u uw lichaam zo goed mogelijk wilt beschermen bij het mengen van verschillende materialen, en op die manier is het een investering in uzelf en uw gezondheid. Bij SoRoTo doen wij er alles aan om de beste ergonomische oplossingen in onze mixers te verwerken, want wij weten zelf wat het is om degene te zijn die de zak vasthoudt.

Om de ergonomische voordelen van een SoRoTo mixer samen te vatten, hij zorgt voor de juiste werkhoogte wat betreft het optillen van de cementbak en het mengen van materialen in de bak, dankzij ons kantelrooster en de telescopische poten. Bovendien wordt het zwaartepunt verbeterd met een SoRoTo mixer met gedwongen actie, wat zowel te danken is aan de telescopische poten als aan het lage gewicht van de machine. De mengarmen zijn gemakkelijk te installeren, zodat u niet in een voorovergebogen houding staat terwijl u met gereedschap werkt. De laadwielen vergemakkelijken het vervoer, waardoor onnodige stress en belasting van uw lichaam voorkomen wordt.

U kunt meer lezen over hoe u in ergonomische posities kunt werken in onze blog: "5 goede tips voor een betere ergonomie"