TAFELZAAG: materiaal duwen of aan de machine trekken?

De meeste mensen geven de voorkeur aan de ene methode boven de andere, maar er zijn ook technische voor- en nadelen aan beide methoden.

Wanneer je een tafelzaag koopt, moet je erop letten dat er twee verschillende manieren zijn om een ​​dergelijke machine te bedienen: je tekent de snijkop of je duwt het materiaal en / of de tafel.

De meeste mensen hebben een methode die zij verkiezen boven de andere, maar er zijn eigenlijk technische verschillen, voor- en nadelen aan beide technieken.

Als je aan de snijkop trekt ...

Je krijgt voor één keer geen natte vingers. Dat kan fijn zijn als je werken in een stoffige omgeving. Bovendien is het een bijzonder goede manier om onder andere (keramische) tegels en lange materialen te zagen, omdat de brug 45º of meer kan kantelen. Bij dit type tafelzaag zou je meestal een volwaardig diamantzaagblad gebruiken.

Wanneer je het materiaal en / of de tafel duwt ...

Je kunt materiaal met een groter volume snijden, zoals steen en blokken. Dit type tafelzaag is redelijk goed in het op maat zagen. Je kunt in een hoek van 45 º of 90 º snijden en de machine daarna heel gemakkelijk schoonmaken, omdat het tafelblad kan worden verwijderd en je dus direct toegang heeft tot de kuip.