Maak kennis met de Groote Dwangmengers van SoRoTo®

Overweegt je een grote dwangmenger te kopen? Misschien twijfelde je over de voordelen die je krijgt wanneer je een van de grote mixers koopt. En of een dwangmenger van 200 of 300 liter het beste is voor jouw toepassing.

In deze post vertellen we je het verschil tussen de grotere en de kleinere dwangmengers en waar de grote machines uitstekend in zijn.

Naast de duidelijke verschillen, wat onderscheidt ze nog meer? Zijn sommige mixers bijvoorbeeld geschikter voor het mengen van specifieke materialen? Worden de grote machines standaard geleverd met extra uitrusting, en is het mogelijk om extra uitrusting te kopen voor de grote modellen.

Laten we SoRoTo® 200L en 300L Dwangmengers eens nader bekijken.

RUBBER OF STAAL?

De grote mengers worden vaak gebruikt voor materialen die aggregaten bevatten - materialen zoals ruw beton - en daarom zijn ze vanaf het begin uitgerust met rubberen messen.

De kleine geforceerde mengers hebben standaard mengarmen met stalen schoppen en de grote hebben rubberen schoppen.

De rubberen schoppen op een SoRoTo® 400V-model zijn echter heel bijzonder. Bij het mengen is flexibiliteit de sleutel en rubber is van nature sterker, omdat het meer druk kan verdragen. De rubberen mesjes die gebruikt worden op de 200L en 300 L zijn gemaakt van een rubbermengsel, waardoor de mesjes extra duurzaam zijn, waardoor je zelden nieuwe nodig hebt.

Het mengsysteem op de grotere dwangmengers (200 L en 300 L) van SoRoTo® - afgebeeld met de sterke en duurzame rubberen schoppen.
 

Je kunt de mixers kopen, met precies het gewenste mengsysteem natuurlijk - zelfs hardox staal, als dat beter past bij het materiaal dat je mengt.


Moet je mixerarmen met stalen of rubberen schoppen gebruiken voor jouw dwangmenger?

EXTRA STROOMUITGANG OP DE GROTE MIXERS

De dwangmengers die we "klein" noemen, zijn de maten 40L, 65L, 80L, 100L en 120L. We verdelen de mixers in de "kleine" categorie en de grote categorie afhankelijk van de Volt en Kilowatts - hoe groot een output ze hebben.

Waar de grote mixers op 400V draaien, draaien de kleine op 240V of 110V.


De grote mixers moeten sterker en krachtiger zijn dan de kleine. De trommel is groter en het mengvermogen is groter.
 

De SoRoTo® 400V-schakelaar met het extra stopcontact.
 

De grote modellen zijn ook uitgerust met een extra stopcontact van 240 V dat kan worden gebruikt voor een werklamp, een elektrische mixer, een stofzuiger of een transportband. Dit geeft je veel meer flexibiliteit met minder extra apparatuur.

Vergeet niet om te controleren of het toegestaan ​​is om 240V te gebruiken op jouw bouwplaats.


Bij SoRoTo® zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk praktische functies toevoegen aan onze machines. En de functies moeten bestand zijn tegen de zware omstandigheden waaraan ze worden blootgesteld. Ze moeten werken - voor een lange tijd.

FLEXIBILITEIT & ERGONOMIE

Sommige dingen zijn gebruikelijk voor zowel de kleine als de grote SoRoTo® Dwangmengers. Onder andere de grote focus op een gezonde werkomgeving binnen het ontwerp.


We hebben de SoRoTo® Dust Controller ontwikkeld, die verkrijgbaar is voor de 80L, 100L, 120L, 200L en 300L. Het werkt als een mondstuk voor een stofzuiger en is gemonteerd aan de binnenkant van het roosterdeksel. Met een Dust Controller reduceer je maar liefst 80% van het gevaarlijke stof dat anders door de mixer wordt uitgestoten bij het mengen van droge producten als gips en dergelijke.

De Dust Controller is aan de binnenkant van het rooster gemonteerd. Op deze manier vermindert je tot 80% van het schadelijke stof dat wordt uitgestoten.
 

We willen dat je op een comfortabele hoogte werkt. Dit betekent dat we de trommel breder maken in plaats van groter naarmate de maat en de mengcapaciteit groter worden. We doen dat om ervoor te zorgen dat de laadhoogte net zo laag en comfortabel blijft als op de kleine mixers.

Net als de kleine mengers zijn SoRoTo® 200 Liters en 300 Liters uitgerust met telescopische poten, waardoor het mogelijk is om aan te passen aan jouw perfecte werkhoogte.


De telescopische poten op een SoRoTo® Dwangmenger zijn altijd verstelbaar met ongeveer 20 cm, zodat je zich kunt aanpassen aan jouw perfecte werkhoogte
 

Alle SoRoTo® Dwangmengers zijn ontworpen om zo gemakkelijk mogelijk te kunnen worden verplaatst. De grote mengers zijn daarom ook uitgerust met een reeks functies om gemakkelijk manoeuvreren te garanderen.

We proberen natuurlijk het gewicht tot een minimum te beperken, maar als de machine erg lang meegaat - in ruwe en zware omstandigheden - moet hij gemaakt worden van ijzer met een bepaalde dikte, wat zwaar is. Daarom geven we de machines functies om ze gemakkelijker te verplaatsen.

SoRoTo® 200 Liter Dwangmenger

De 200L mixer heeft laadwielen, precies zoals de kleine mixers. Hierdoor is hij gemakkelijk op een vrachtwagen of oplegger te laden.

SoRoTo® 200L weegt 175 kg. Het is een gewicht dat nog steeds beheersbaar is - met het optimale balanspunt dat de machine heeft. De 200L Dwangmenger lijkt in veel opzichten op de kleine. De 200L is ontworpen als een kruising tussen de kleine mixers en de grote 300L-mixer. We hebben ervoor gezorgd dat de twee aandrijfwielen in massief PU-schuim enigszins onder de mixer zijn geplaatst (zoals bij de SoRoTo® 120L Dwangmenger), wat betekent dat het balanspunt perfect is bij het kantelen van de machine - en zelfs een behoorlijk lichte man kan het rond manoeuvreren. Bij het laden van de machine raden we mannen echter aan om het werk te doen, om onnodig, ongezond tillen te voorkomen.

GA NAAR 200L DWANGMENGER

 

 

SoRoTo® 300 Liter Dwangmenger

De 300L is simpelweg te zwaar om te proberen op een vrachtwagen te laden, dus het laden van wielen werd nooit overwogen bij het ontwerp van de machine. Jouw rug mag niet worden blootgesteld aan een lift van 249 kg, zelfs niet als je de machine kantelt.


De 300L Dwangmenger is voorzien van 3 haken voor het hijsen met een takel of een kraan, maar we hebben ook ruimte gemaakt onder de mixer om hem met een vorkheftruck te verplaatsen. Je heeft dus tal van mogelijkheden om met jouw 300L-mixer op de bouwplaats rond te reizen.

De 300L heeft drie pneumatische rubberen wielen en een paal om het slepen en duwen van de machine gemakkelijker te maken. De luchtbanden maken de machine veerkrachtiger en flexibeler, wat nodig is wanneer de machine zware lasten vervoert en over obstakels en kuilen op de bouwplaats rijdt.

De wielen zijn verder afneembaar. Met een simpele klik worden ze verwijderd en kunnen de telescopische poten op de grond worden neergelaten, aangepast voor de juiste werkhoogte en stabiliteit.

Wanneer de mixer is ingeschakeld, kan deze matig bewegen of stuiteren. Daarom raden we aan om tijdens het gebruik telescopische poten te gebruiken in plaats van wielen - om de stabiliteit te garanderen.

GA NAAR 300L DWANGMENGER

 

WAT ZIJN DE GROOTE DWANGMENGERS VOOR?

Zoals eerder vermeld, worden de grote mengers meestal gebruikt voor ruw beton en dergelijke. De 300L kan tot wel 700 kg beton tegelijk mengen.

Daarom wordt de SoRoTo® 300L vaak gecombineerd met een silo. Door de maat van de trommel en de in hoogte verstelbare hoogte kan deze perfect worden gemonteerd voor de afvoergoot van de silo.

Het is natuurlijk mogelijk om de rubberen schoppen te vervangen door hardox stalen schoppen, maar het is nodig als je producten mengt die lijm, epoxy of hars bevatten (rubber asfalt, epoxy vloeren of dergelijke).

Bij het mengen van deze producten zal er achteraf residu achterblijven op de messen, dit is onmogelijk te verwijderen zoals je jouw mixer gewoonlijk reinigt bij het mengen van cement, mortel of beton. Je moet vuur of chemicaliën gebruiken om dat tegen te gaan, en rubber is daar niet tegen bestand, daarom heb je stalen messen nodig.

Wanneer je uitzoekt of je een SoRoTo® 200L of een SoRoTo® 300L Dwangmenger nodig heeft, moet je kijken hoe je de machine gaat gebruiken.

Net als de andere SoRoTo® Dwangmengers, kunnen de 200L en de 300L mixer het volgende mengen (onthoud alleen rubberen schoppen wanneer je materiaal met aggregaten mengt):

 

Samenvattend, hier zijn 2 shortlists met opsommingstekens:
 

SoRoTo® 200 L Dwangmenger
Mengcapaciteit: 200 L

  • Heeft een mengcapaciteit van 200 liter, dat is slechts 70 liter kleiner dan de mengcapaciteit van de 300 liter.
  • Heeft 2 kleine laadwielen aan de bovenzijde om hem eenvoudig op een vrachtwagen of oplegger te laden.
  • Heeft 2 flexibele, lekvrije PU-schuim aandrijfwielen, geplaatst voor een optimale balans bij het kantelen van de machine.
  • De telescopische poten zijn verstelbaar tot 138 cm, voor een optimale werkhoogte.
  • Weegt slechts 175 kg.
  • Werkt op 400V (3 fasen) en heeft een extra 240V uitgang voor een werklamp, elektrische mixer, stofzuiger, transportband of iets dergelijks.
  • Ideaal voor mortel, beton, dekvloer, tegellijm, hars, epoxy en meer.
  • Optioneel: stalen schoppen voor mengen met lijm, hars of epoxy. Beide systemen zijn standaard en als aanvulling verkrijgbaar.
  • Houdt tot 5 metselaars / tegelzetters tegelijk bezet

 

SoRoTo® 300 L Dwangmenger
Mengcapaciteit: 270 L

  • Is uitgerust met een paal en 3 flexibele pneumatische rubberen wielen. Hierdoor is de machine gemakkelijk te verplaatsen op een bouwplaats.
  • De wielen kunnen worden verwijderd en de telescopische poten zijn aangepast voor stabiliteit en een betere werkhoogte.
  • Past perfect in combinatie met een silo.
  • Optioneel: Turbo Mengarm voor een snellere mix (mortel).
  • Heeft hijshaken voor transport met takel of kraan, en is ook verplaatsbaar met een heftruck.
    Werkt op 400V (3 fasen) en heeft een extra 240V uitgang voor een werklamp, elektrische mixer, stofzuiger, transportband of iets dergelijks.
  • Mengt tot 700 kg beton.
  • Ideaal voor mortel, beton, dekvloer, tegellijm, hars, epoxy en meer.
  • Optioneel: stalen schoppen voor mengen met lijm, hars of epoxy. Beide systemen zijn standaard en als aanvulling verkrijgbaar.
  • Weegt 249 Kg
  • Houdt tot 6 metselaars / tegelzetters tegelijk bezet

 

 

 

EXTRA: TURBO-MENGARM VOOR 300 L MIXER

 

Het mengen van dunvloeiende metselmortel of dekvloer is eenvoudig en efficiënt met de SoRoTo® Turbo Mengarm

Afgezien van de rotatie van de Turbo Mengarm om de as / as, roteren de drie handvatten ook om hun eigen bijl. Het vermindert de tijd die nodig is om dunvloeiend materiaal te mengen.

Let op: aangezien de Turbo Mengarm vrij snel draait, kan de temperatuur stijgen, en niet alle materialen kunnen dat aan.

Turbo-mengarm voor een SoRoTo® 300L Dwangmenger - voor dun stromend materiaal.

 


Net als de rubberen en stalen mengarmen is de Turbo Arm eenvoudig te monteren. Bekijk hier hoe je de Turbo Mengarm monteert.


Houd er rekening mee dat de Turbo Mengarm alleen kan worden gebruikt op de SoRoTo® 300L Dwangmenger.
 

Ga naar Turbo Mengarm