Maak de perfecte mix met de mengstaaf van SoRoTo

Sinds 2005 hebben onze mengstaven het werk van metselaars gemakkelijker en efficiënter gemaakt

Maak de perfecte mix met de mengstaaf van SoRoTo 

Bouwwerkzaamheden van hoge kwaliteit beginnen natuurlijk met het goed mengen van je materiaal. Voor een optimaal resultaat moet je het juiste gereedschap voor je materiaal gebruiken. SoRoTo biedt een breed assortiment mengstaven, zodat je de mengstaaf op je elektrische mixer snel en eenvoudig aan het materiaal - van beton tot verf - kunt aanpassen waarmee je werkt. 

Sinds 2005 hebben onze mengstaven het werk van metselaars gemakkelijker en efficiënter gemaakt. Om ervoor te zorgen dat je de perfecte match vindt, bieden wij vijf unieke mengstaven, die allemaal zowel gebruiksgemak als hoge prestaties garanderen. 

1. De Flow

Onze Flow-collectie bestaat uit een reeks mengstaven, die ontworpen zijn voor het mengen van kleine hoeveelheden van dun materiaal, zoals bijvoorbeeld verf. De propellervormige mengbladen mengen efficiënt en omdat ze in een neerwaartse hoek zijn gericht, vliegt het materiaal niet uit de mengemmer waardoor verspilling wordt vermeden. De mengstaaf van Flow kan gemakkelijk in combinatie met onze elektrische mixer van 850W worden gebruikt.

2. De Turboflow

De mengstaaf van de Turboflow werkt als een superkrachtige versie van de Flow-collectie. Met hun zes mengbladen kunnen ze snel en krachtig mengen, wat je natuurlijk kostbare tijd bespaart. Net als bij de Flow-collectie zijn de mengbladen in een neerwaartse hoek gericht, waardoor het materiaal naar beneden wordt getrokken, wat ideaal is om bijvoorbeeld twee soorten verf samen te mengen.

3. De Twin 

De mengstaven van de Twin-collectie bestaan uit twee met elkaar verbonden mengbladen, die in een opwaartse hoek zijn gericht en dus ideaal zijn voor dunne materialen met een iets dikkere consistentie. Wij hebben deze mengbladen ontworpen om bij grotere hoeveelheden materiaal beter te kunnen werken dan met de Flow- en de Turboflow-collecties. Onze elektrische mixer van 1220W is prima geschikt voor het mengvolume en het materiaal, dat vaak voor Twin-mengstaaf wordt gebruikt.

4. De Expert

De Expert-collectie bestaat uit twee gespecialiseerde mengstaven, namelijk de SA120 positief en de SA120 negatief, die elk ontworpen zijn voor het mengen van zowel dik als dun materiaal. Let erop dat je de gewenste mengstaaf kiest - positief of negatief - want hun unieke ontwerpen verwijzen net als bij Yin-Yang naar twee tegengestelde principes. Beide mengstaven zijn geschikt voor grote volumes. Door hun conische vorm kunnen ze gemakkelijk materiaal afschrapen, dat aan de zijkant van de emmer blijft kleven, wat de efficiëntie met 15-20% verhoogt

Dit ontwerp is door de conische vorm ook ergonomischer voor metselaars dan de traditionele mengstaven omdat je een rechte houding kunt aannemen en je niet hoeft te bukken om bij de moeilijk bereikbare plaatsen van de emmer te komen (omdat de conische vorm de randen van de emmer volgt). Dit vermindert de belasting voor de rug en het risico op letsel. De mengstaven van de Expert worden vaak in combinatie met onze elektrische mixer van 1300W gebruikt omdat het volume en de materialen voor de sterkere motor perfect geschikt zijn.

5. De Screw

De mengstaven van de Screw-collectie hebben hetzelfde intelligente conische ontwerp als de Expert-collectie, zodat je sneller en comfortabeler kunt werken. 

Het verschil met de Screw-collectie is echter dat de mengstaven all-round zijn en dus een breed scala aan taken met zowel dikke als dunne materialen aankunnen. Wij vinden echter dat de beste resultaten van de mengstaven van de Screw-collectie worden bereikt met dikkere materialen zoals tegellijm, gips en mortel, vanwege de naar boven gerichte mengkop. Onze Screw-collectie mengstaven wordt vaak in combinatie met onze H-buckets gebruikt omdat het materiaal dan in de emmer klaar voor het metselen wordt gemengd en de sterkte van het materiaal van de emmer voorkomt dat de emmer barst.

Draai aan het wiel en vind de juiste mengstaaf voor je volgende klus

Voor welke klus je ook staat, je vindt in ons gevarieerde assortiment mengstaven altijd het juiste gereedschap. We hebben een wiel ontworpen als leidraad om de perfecte mengstaaf te kunnen vinden. Begin aan de binnenkant van het mengwiel om te bepalen of je materiaal lopend, vloeibaar of compact is en werk je vervolgens door de verschillende materialen heen.

Ze mengen je materiaal snel en perfect, zodat je de klus sneller kunt klaren. En als je onze mengstaven met een elektrische mixer van SoRoTo gebruikt, zul je merken dat mengen nog nooit zo moeiteloos en efficiënt is geweest.

Wat is het volume van het materiaal dat je moet mengen?

Elke serie mengstaven bestaat meestal uit meerdere maten mengstaven, die passen bij het volume dat je verwacht te mengen. In de onderstaande tabel kun je het geschatte volume van elke mengstaaf bekijken:

Flow-serie - mengvolume van 0-15 Kg.
Turboflow-serie - mengvolume van 10-15 Kg.
Twin-serie - mengvolume van 5-25 Kg.
Expert-serie - mengvolume van 15-25 Kg.
Screw-serie - mengvolume van 5-35 Kg. 

Bedankt voor het lezen van onze blogtekst over mengstaven – het is raadzaam om ook onze blogtekst Wat is een goede elektrische mixer? te lezen.