HOE TE BESLISSEN: MENGARMEN MET STALEN OF RUBBEREN SCHOEPEN VOOR JOUW DWANGMENGER?

Wist je dat we zowel een mengsysteem met stalen schoppen als met rubberen schoppen hebben? En waarom is dat zo?

Het unieke SoRoTo® mengsysteem

Toen Benny Andersen, oprichter van SoRoTo®, het unieke SoRoTo®-mengsysteem ontwikkelde, wist hij dat hij iets groots op het spoor was, daarom haastte hij zich en patenteerde hij zijn uitvinding.

De 4 mengmessen op het stalen systeem zijn ontworpen om elke hoek van de mixer te bereiken en zorgen voor een gelijkmatige, homogene mix - snel. De meeste producten zijn binnen 5 minuten klaar.

Denk er altijd aan om de richtlijnen op het materiaal te volgen! Er kan een enorm verschil zijn tussen de aanbevelingen van verschillende fabrikanten.

Naast het aantal mixerarmen en de juiste hoek op de messen, wilde Benny dat het mengsysteem eenvoudig te verwijderen was - daarom kun je de mixerarmen natuurlijk zonder gereedschap verwijderen.

Het betekent dat de mixer na gebruik gemakkelijk kan worden gereinigd - en het is ongelooflijk eenvoudig om van staal naar rubber en rubber naar staal over te schakelen, als je ineens een ander materiaal moet mengen.

Lees onze FAQ: Hoe onderhoud en reinig ik mijn dwangmenger?

Het verschil tussen rubberen schoppen en stalen schoppen 

De reden waarom er twee verschillende soorten complete mixersystemen zijn, is niet dat we een luxe model en een standaardmodel hebben ontworpen, wat sommigen denken. Ze zijn eenvoudig ontworpen voor verschillende doeleinden.

De stalen schoppen zijn het beste voor de meeste producten. Ze pakken elk laatste stukje materiaal vast, als ze correct zijn afgesteld en onder een hoek staan ​​- en vervolgens stroomlijnen de 4 armen het proces, maken het efficiënter en resulteren in een afgewerkte mix in 3-5 minuten.

Je moet echter rubberen schoppen gebruiken bij het mengen van materiaal dat aggregaten bevat, zoals beton. In feite voor alle producten met aggregaten van 8 mm of groter. Het rubbersysteem met de 3 rubberen schoppen en rubberen wiggen in de dwarsverbinding kan probleemloos materiaal mengen met aggregaten tot 32 mm diameter.

De rubberen schoppen - gecombineerd met de rubberen wiggen in de dwarsverbinding - zijn ontworpen om flexibel te zijn als er een steen vast komt te zitten tussen de messen en de trommel.

Als je stalen schoepen op jouw mixer gebruikt, moet de machine bij het mengen van materiaal dat aggregaten bevat kracht gebruiken om de messen te laten ronddraaien als een steen vast komt te zitten. Dit kan de trommel en tandwielen beschadigen en de mixerarmen kunnen buigen of zelfs breken.

Mocht er toch een steen vast komen te zitten, dan is de machine gelukkig ontworpen met veerpennen bovenop de as. Deze zullen eerder buigen of breken in plaats van bijvoorbeeld de tandwielen - en ze zijn veel goedkoper te vervangen. Lees hier meer over de veerpennen.

Tot slot: het is best slim om rubberen schoppen te gebruiken voor materiaal dat aggregaten bevat, maar de stalen schoppen zijn onder andere sneller door de extra arm.

Heb je je ooit afgevraagd wat de -30 is, die voor je SoRoTo® Mixer staat na de maat, bijvoorbeeld 100L-30

Het betekent dat jouw SoRoTo® Forced Action Mixer met 30 toeren per minuut draait, wat de perfecte snelheid is voor het mengen van de meeste producten.
Je moet oppassen voor de snelheid van je mixer. Als het met te veel RPM mengt, zal de mengtijd zelden korter worden. In plaats daarvan wordt de mix nutteloos.
In sommige gevallen worden de moleculen te snel geactiveerd als ze oververhit raken. De verharding begint te snel en de mix wordt klonterig en gaat rechtstreeks naar de prullenbak. Laat de machine dus zijn werk doen en volg de instructies van de fabrikant.
Sommige producten worden het best geklopt, dat wil zeggen gemengd met veel kracht. Daarom bieden we ook een VARIO-model aan, dat kan worden aangepast afhankelijk van wat je mixt.
 

2 cement mengers in 1

Wanneer je een SoRoTo® Dwangmenger aanschaft, kies je zelf of je een mixersysteem met stalen of rubberen schoppen wilt.

De standaardversie van een kleine dwangmenger (40 L - 120 L) wordt geleverd met stalen scheppen en de grote dwangmengers (200 L en 300 L) hebben standaard rubberen scheppen. Een standaard mengsysteem is altijd met 4 armen.

De reden waarom de standaardversie op de grote 400 V-modellen anders is dan de kleine 230/110 V-modellen, is dat de grotere machines vaker worden gebruikt voor het mengen van materiaal als beton en mortel. En de kleine machines worden bij voorkeur gebruikt voor metselwerk binnenshuis zoals pleisterwerk, tegelbekleding en dekvloer.

We raden aan om de standaardversie te kopen en vervolgens een complete set van het andere mengarmsysteem aan de zijkant te kopen. Zo krijg je 2 machines in 1, aangezien het complete mixersysteem eenvoudig uitneembaar en dus uitwisselbaar is.

 

TER INFO:

  • SoRoTo® Dwangmengers 40L en 65-Light zijn niet verkrijgbaar met rubberen schoppen. Als je niet zeker weet welke maat jouw mixer heeft, kunt je de verschillende afmetingen hier vinden.
     
  • De mixerarmen slijten sneller als je de machine buitengewoon veel gebruikt of niet goed genoeg schoonmaakt. In deze gevallen kan een nieuwe set mengarmen de machines keer op keer vernieuwen en verlengen. Als de armen en schoppen correct zijn afgesteld, verkorten ze de mengtijd en verbeteren ze de kwaliteit van de mix. Dit vermindert afval en vermindert de behoefte aan schoonmaken. Zorg er dus voor dat uw machines goed onderhouden, afgesteld en schoongemaakt worden.
     
  • Vergeet niet dat we ook de SoRoTo® Turbo Mengarm hebben. De Turbo-Mengarm vervangt een van de gewone armen van een SoRoTo® 300 L Dwangmenger. De Turbo Mengarm is uitsluitend bedoeld voor muurmortel, gipsmortel en andere mengsels met een lage viscositeit, omdat, zoals in het bovenstaande tekstvak staat: veel producten gemakkelijk oververhit raken als de machine te snel draait - maar deze producten zijn beter als ze worden opgeklopt.
  • Heb je een oude, gebruikte dwangmenger met slechts twee veerpennen, dan is het geen probleem om een ​​nieuwe set mixerarmen te monteren - ook al is deze bedoeld voor 4 veerpennen. Je kunt ook nieuwe veerpennen kopen (als de oude buigen of breken) en er nieuwe gaten voor boren. Een stencil, gids en oefeningen zijn inbegrepen in het pakket.

    Ben je benieuwd hoe je ze kunt veranderen, lees dan onze FAQ: Hoe verander ik de veerpennen