DWANGMENGER VS. BETONMOLEN

Gewone betonmolen of dwangmenger? Is de een beter dan de ander? Of zijn beide goed in het mixen van verschillende dingen?

Gewone betonmolen of dwangmenger? Is de een beter dan de ander? Of zijn beide goed in het mixen van verschillende dingen?


De cementmixer, ook bekend als de gewone betonmolen, is in de meeste delen van de wereld de voorkeursmixer. De reden is dat ze in de meeste delen van de wereld gewoon niet weten dat er een alternatief is.

De betonmolen was een zeer duurzame machine, maar tegenwoordig gaan de meeste betonmolen minder dan een paar jaar mee. Fabrikanten lijken er meer om te geven om ze zo goedkoop mogelijk te maken dan om ze duurzaam te maken

KRACHT & EFFICIËNTIE

De gewone betonmolen heeft geen tandwielen en vaak heel weinig koper in de wikkelingen van de motor. De as drijft alleen de V-riem in een cementmixer aan, dus het is niet nodig dat deze zo sterk is als de as en motorreductor van een geforceerde menger. Op een dwangmenger drijft de as een aantal tandwielen aan, en de kracht moet in staat zijn om de schoppen / messen te bereiken - en ze moeten in staat zijn om een ​​potentieel taai product te mengen. Dit is de reden waarom de motor en versnelling krachtig moeten zijn in een dwangmenger.

Vanwege de superieure kracht van de dwangmenger - en vanwege de constructie - wordt de mengtijd verkort. En het is veel gemakkelijker om de mengtijd te schatten. De meeste mixen duren slechts ongeveer 3 tot 5 minuten in een dwangmenger!
 

VERSCHILLENDE DOELEINDEN

Maar dit betekent niet dat je altijd een dwangmenger moet kiezen boven de gewone betonmolen. Ze hebben elk hun kwaliteiten en eigenschappen.

Bijvoorbeeld: het heeft niet de voorkeur om aarde-vochtig beton (EMC) in een betonmolen te mengen. Het mengsel wordt vaak te nat, zodat wanneer u dekvloert of pleegt, er water blijft opduiken - of een deel van het product verandert in kleine sneeuwbalachtige, compacte ballen.

MAAR een kwaliteits betonmolen is soms beter in het mengen van beton met stenen dan een mixer met dwang werking. Deze mix is ​​vaak gemakkelijker om uit de trommel van een betonmolen te komen dan uit een dwangmenger, en dit soort beton wordt vaak in een dikke laag gelegd, waar niet alle moleculen hoeven te worden geactiveerd, en er is dus geen behoefte aan de efficiënte dwangmenger.

Als je beton met stenen in een dwangmenger mengt, zorg er dan voor dat u mengarmen met rubberen messen gebruikt! Lees wanneer het mengen van messen met rubber de juiste optie is.