Dun vloeiende producten mengen

We krijgen vaak vragen over het mengen van dun-verlagende producten zoals dun vloeiend gips en zelfnivellerende vloerplamuur. Als je niet goed mengt, wordt het product klonterig. Het integreert het water eenvoudig niet zoals het hoort.

GIDS: 5 stappen voor het mengen van dunvloeiende producten

 

In deze gids laten we je zien hoe je dunne vloeiende pleisters kunt mengen. D.w.z. een product zonder stenen van meer dan 8 mm, en daarom gebruiken we de mengarmen met stalen messen. Gebruik bij het mengen van materiaal met stenen mengarmen met rubberen messen. Ze zijn flexibel, zodat trommel en versnellingsbak geen onnodige slijtage riskeren.

 

Stap 1 van 5: kijk naar mengverhouding en tijd

Zorg ervoor dat je de instructies op jouwmateriaal volgt, zowel qua mengverhouding als qua tijd. Weet dat de mengmethode van merk tot merk varieert.

Volg ALTIJD de instructies op jouw materiaal.

 

Stap 2 van 5: Meet het water

Het is een goed idee om het water te meten dat je gaat gebruiken, zodat je niet het risico loopt te veel in te gieten.

Als blijkt dat je meer water nodig hebt, meet dan ook wat je toevoegt. Dan weet je precies hoeveel water er in deze mix gaat.

LET OP dat temperatuur en vocht in de lucht beide beïnvloeden hoeveel water je nodig hebt voor je mix.

Als het een warme en droge dag is, moet je mogelijk meer water toevoegen dan normaal; als het een vochtige en koele dag is, moet je mogelijk minder toevoegen.
 

 

Stap 3 van 5: Voeg het droge product toe


Schakel uw SoRoTo® Dust Controller en uw industriële stofzuiger in voordat u het droge product toevoegt. Dat is natuurlijk als je er een bezit. Op deze manier voorkom je dat je het gevaarlijke stof inademt. Als je geen Dust Controller bezit, lees hier hier meer over. Giet al jouw droog product in de mixer. In de video mengen we dunstromend gips in een SoRoTo® Forced Action Mixer van 120 liter en gebruiken we 2 zakken droge producten.

 

Stap 4 van 5: voeg wat water toe


Giet 2/3 van het water in het droge mengsel en laat de machine een paar minuten mengen. We laten het 2-3 minuten mengen, maar vergeet niet de instructies op het product te volgen.

Het moet een gladde, dikke massa worden.
 

 

Stap 5 van 5: voeg de rest van het water toe

Giet de rest van het water erin en laat het mengsel zo lang als het recept zegt, totdat het materiaal weer mager is.

Het water zal een tijdje niet integreren, dus LET OP dat je er niet teveel in giet!

Bij het mixen van thin-flow gips, zoals we in de video doen, duurt het enige tijd voordat het product zo vloeiend wordt als nodig is.

bekijk al onze dwangmengers  ga naar faq

 

 


In de onderstaande videogids zie je de volledige methode en hoe het materiaal zich ontwikkelt tijdens de mix.