10 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR EEN SOROTO® TRANSPORTBAND

Wij geven je 10 goede redenen om te kiezen voor een transportband van SoRoTo®.

Er zijn verschillende redenen om voor een SoRoTo®-transportband te kiezen. Aan het einde van dit bericht geven we je een korte lijst met goede redenen, maar we beginnen met de details.

Hoe lang moet het zijn? En is seriële verbinding een optie?

SoRoTo® transportbanden zijn verkrijgbaar in 5 lengtes: 2 m, 3,3 m, 4,5 m, 6 m en 8 m.

Je kunt alle formaten voor dezelfde doeleinden gebruiken, maar sommige zijn voor sommige toepassingen duidelijker dan andere. Zo is de 2 m lange transportband ideaal voor traplandingen, aangezien de meeste landingen precies 2 m zijn.

Voor veel mensen is een combinatie van verschillende lengtes optimaal. Met verschillende lengtes kunt je de exacte lengte creëren die u nodig heeft, en nog slimmer: je kunt zich verplaatsen, over en onder de obstakels die je in de weg staan.

We hebben transportbandsystemen gezien die verbonden zijn over zwembaden, door ramen uit kelders, gebruikt in sapbars voor sinaasappels op festivals en langs lange paden van robijn mijnen.

Alle transportbanden zijn voorzien van steigerfittingen, zowel vooraan als achteraan, voor montage op steigers.


Het feit dat je de mogelijkheid heeft om serieel te verbinden en op steigers te monteren, maakt het eenvoudig om een ​​transportbandsysteem samen te stellen en te bouwen dat zo ongeveer alles verplaatst wat je nodig heeft, verplaatst van A naar B.


Standaarduitrusting is inbegrepen

Een transportonderstel met wielen wordt meegeleverd bij aankoop van een SoRoTo® transportband. Het kan eenvoudig aan en uit worden geklikt en overal op de transportband worden geplaatst om de gewenste hoek te bereiken

Let op: de mogelijke hoek hangt af van het gewicht en het volume van het materiaal dat wordt verplaatst. Zeer licht materiaal beweegt onder een grote hoek achteruit.

Gebruik het onderstaande diagram om te controleren of de gewenste hoek mogelijk is met de lengte van de gewenste transportband.

 

Inclination graff belt conveyor


Het diagram laat zien dat b.v. zowel de 6 m als de 3,3 m transportband kunnen 3 m bereiken in de lucht bij respectievelijk 30 45 en 45 ֯. De vraag is dan: welk materiaal ga je verplaatsen? Zeer licht materiaal zal waarschijnlijk onder een hoek van 45 45 naar achteren vallen, maar misschien komt het wel goed met een riem met hoge dragers. Zwaar en nat materiaal is echter geen probleem onder een grote hoek.

Een SoRoTo® transportband wordt compleet geleverd met een standaard feeder die voor de meeste doeleinden geschikt is. Je kunt een invoer hopper kopen voor het laden met een kruiwagen, een dumper of een minigraafmachine.

Een open en lichtgewicht aluminium constructie

SoRoTo®-transportbanden zijn superlicht. Ze zijn ontworpen met een aluminium basis en een open constructie (open aan de zijkanten om onder andere de hoeveelheid zwaar staal te minimaliseren), wat betekent dat één man alleen de 8 m lange transportband gemakkelijk kan verplaatsen.

De gaten in de stalen platen onder de PVC-riem hebben verschillende voordelen. Ze koelen de machine en de riem en zorgen er ook voor dat de machine zichzelf gedeeltelijk reinigt tijdens bedrijf. Vuil en vuil onder de riem vallen eenvoudig door de gaten en door de open zijkanten naar buiten.

De stalen platen zijn modulair; vervangbaar in korte secties. De modulen passen op alle formaten, dus als je meerdere SoRoTo® transportbanden heeft, kunt je een klein aantal platen opslaan om op een van de transportbanden van 2 tot 8 meter te plaatsen.
 

Steel plates in sections


Module 1 is de plaat die bij de feeder is geplaatst en de versterkte plaat (module 3) is bovenop gemonteerd. Module 2 is het stuk dat volgt en dat wordt gedupliceerd op de langere transportbanden. De afbeelding toont de platen die je nodig heeft voor een volledige SoRoTo® transportband van 3,3 m. Bekijk de onderdelenlijst, pagina 3.

Pas jouw SoRoTo® transportband aan

SoRoTo®-transportbanden zijn gemakkelijk aan te passen voor verschillende doeleinden.


Bijv. we hebben vele soorten motoren voor de machines. De standaard is een 240V / 110V-motor, die 32 cm / sec draait, maar indien nodig kunt je een 400V-motor krijgen, net zoals je er een kunt krijgen met de mogelijkheid van variabele snelheid (Vario). Je kunt een transportband kopen die heen en weer loopt, één voor extreme hitte en één voor extreme kou.

Je kunt jouw SoRoTo® transportband hebben zoals je wilt.

 

322 ton in één dag
Een SoRoTo® transportband, die beladen is met droge grond, kan ca. 80 kg grond per meter.
De transportband beweegt 32 cm / sec. Als je de lopende band blijft laden tijdens een werkdag van 8 uur, verplaats je 322 ton!
Het varieert natuurlijk met betrekking tot het gewicht en het volume van het materiaal.

Een SoRoTo® PVC-riem kan van alles zijn

 

Een standaard riem heeft 10 mm hoge dragers. De dragers zijn kleine rubberen strips die over de riem lopen met een tussenruimte van ongeveer 30 cm. Ze transporteren het materiaal naar voren - en zorgen ervoor dat niets achteruit beweegt als de transportband schuin staat.


De standaard riem (2) past op de meeste doeleinden. Het wordt gebruikt voor bouwafval, grond, zand, puin en dergelijke.

Maar we hebben natuurlijk ook andere riemen om uit te kiezen (zie onderstaande afbeelding):

Riemen zonder dragers (1) worden gebruikt voor zwaar en nat materiaal, d.w.z. nat beton; riemen met hoge dragers van 30 mm (3) zijn voor lichtere materialen zoals hooi en houtsnippers.

Als jouw transportband wordt blootgesteld aan veel slijtage, kunt je de versterkte band (4) kopen, die in 3 lagen is en een veel sterkere treksterkte heeft.

SoRoTo PVC belts

De verschillende soorten SoRoTo®-riemen zijn geweldig voor verschillende doeleinden.
 

Een SoRoTo® transportband kan voor bijna elk doel worden aangepast. Onder andere:

  • Sloop 
  • Bouw
  • Uitgraving
  • Landschapsarchitectuur
  • Landbouw
  • Wijngaarden
  • Schrootwerven
  • En nog veel meer…
     

10 redenen om voor een SoRoTo® transportband te kiezen

We hebben de vele, vele redenen samengevat tot 10, die je kunt downloaden en afdrukken.

  • Lichtgewicht aluminium constructie
    Wat betekent dat één man alleen de 8 m lange SoRoTo® transportband gemakkelijk kan verplaatsen.

  • Uniek modulair systeem
    De stalen platen zijn modulair en vervangbaar in korte secties, die in alle maten passen, waardoor de kosten tot een minimum worden beperkt.

  • Gemakkelijk verwisselbare PVC-zijlatten
  • Standaard feeder en onderstel inbegrepen
    Geen extra investering, de transportband wordt compleet geleverd.
  • Zelfreinigende en afkoelende stalen platen
    De gaten in de platen koelen de machine en de riem schoon tijdens bedrijf.
  • Extra verstevigingsplaat bij de feeder
    Bij de feeder is de transportband voorzien van dubbellaagse staalplaten, omdat hier het risico op klappen het grootst is.
  • Lekvrije banden
    De banden op het onderstel zijn stevig en lekvrij.
  • Grote keuze aan riemen en motoren
    Aangezien SoRoTo®-transportbanden over de hele wereld worden verkocht, en voor veel verschillende doeleinden, kunnen we onze machines aanpassen aan bijna elke toepassing, dankzij ons brede assortiment riemen en motoren. Een standaard SoRoTo®-transportband bevat een PVC-band met 10 mm hoge dragers en een 240V / 110V-motor.
  • OPTIONEEL: extra brede invoertrechter
    Voor het laden met een kruiwagen, een dumper of een minigraafmachine.
  • OPTIONEEL: seriële verbindingskabel
    Het is mogelijk om SoRoTo® transportbanden serieel aan te sluiten en zo precies de totale lengte te krijgen die u nodig heeft.


Laten we niet vergeten: SoRoTo®-transportbanden zijn getest, getest en ontwikkeld gedurende 25 jaar.


SoRoTo® transportbanden zijn producten van hoge kwaliteit - Rough & Tough Machinery.