Hoe lang moet mijn transportband zijn?

SoRoTo® transportbanden zijn verkrijgbaar van 2m tot 8m - en ze kunnen natuurlijk allemaal serieel worden aangesloten, zodat jouw materiaal om hoeken kan komen en zo ver als je wilt.

SoRoTo® transportbanden zijn de lichtste op de markt - kies daarom geen kleinere versie vanwege het gewicht. Met het aluminium frame, de open constructie en het perfecte balanspunt is het voor een man gemakkelijk om zelfs een 8M-transportband te verplaatsen.

De gaten in de stalen platen onder de PVC-riem koelt de riem en de machine af en zorgt ervoor dat de transportband zichzelf reinigt tijdens werkzaamheden. En een klein detail, dat mensen de neiging hebben te vergeten, de gaten maken de platen lichter.

 

TRANSPORTBANDEN VAN 2 TOT 8 M

Onze 8 m bandtransporteur is de langste transportband op de markt. Omdat de transportbanden van aluminium zijn, weegt een transportband van 8 m slechts 120 kg. En het vermelden waard, dat is NIET 120 kg om mee te nemen. Als je de transportband wilt verplaatsen, plaatst je het onderstel op het balanspunt (dat duidelijk op het frame is aangegeven) en kan het gemakkelijk worden verplaatst. Als je verhuist naar een andere bouwplaats in de buurt, is de efficiënte manier om het te verplaatsen met een vorkheftruck.

Je kan truck pockets kopen die op alle maten kunnen worden gemonteerd.

Wanneer je het onderstel verplaatst, wijzigt je de hoek van de transportband en kan een SoRoTo® 8m-bandtransportband tot 6 meter reiken.

Als er iets gebeurt en een stalen plaat breekt, betekent de unieke modulaire opbouw dat je slechts een enkel, klein onderdeel hoeft te vervangen, in plaats van een stalen plaat van 8 m over de volledige lengte.

De volgende maat is de 6 m transportband die een hoogte van 4,5 meter kan bereiken.


De transportband van 4,5 m en de transportband van 3,3 m zijn de meest populaire maten, als het gaat om klussen zoals opgravingen in de kelder. Zowel lengte, hoogte als breedte passen in de kleine beschikbare ruimte, niet in het minst met betrekking tot het kelderraam.

De transportband van 4,5 m en de transportband van 3,3 m zijn de meest populaire maten, als het gaat om klussen zoals opgravingen in de kelder. De lengte, hoogte als breedte passen in de kleine ruimte, niet in het minst met betrekking tot de kelderraam.


De transportband van 2 m is meestal bedoeld voor kleine, smalle werkplekken, bijvoorbeeld in veel trappen.
 

In hoe groot een hoek kan ik mijn transportband plaatsen?

Als je iets in een hoek moet verplaatsen, is het belangrijk om naar de lengte van uw transportband te kijken. Het transportonderstel is standaard op een SoRoTo®-transportband. Het wordt eenvoudig ergens op het frame geklikt - en verandert daarmee de hoek van de transportband. De hoek hangt af van hoe zwaar en droog je materiaal is, evenals de vorm. Als je zeer licht en droog materiaal zoals hooi of houtsnippers schuin naar boven verplaatst, bestaat het risico dat het naar achteren valt. Dit is waarom het kopen van de juiste riem ook erg belangrijk is. Een SoRoTo®-transportband kan in de regel worden geleverd met een van de 4 riemen. Met 10 mm dragers, met 30 mm dragers, zonder dragers of met de bijzonder sterke, versterkte riem. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je andere behoeften heeft. We kunnen je zeker helpen.

De PVC-riem met 10 mm lange dragers is een universele riem. Het past bij de meeste pruposes. Het wordt meestal gebruikt voor puin en ander bouwafval.

Als je licht materiaal verplaatst, zijn lange dragers het beste. Gebruik de riem met 30 mm dragers. Als je jouw transportband gebruikt voor natte mortel of even nat en zwaar materiaal, moet je een gladde band zonder dragers gebruiken, zodat je het aantal hoeken vermindert waar het materiaal kan vastlopen.

De versterkte riem, die in 3 lagen is, is voor bijzonder scherp materiaal, dat het risico zou lopen in de normale riem te snijden.

Als je de juiste band gebruikt, kunt je in de regel jouw transportband kantelen in de hieronder weergegeven hoek:

DE TRANSPORT IN EEN HOEK ZETTEN

De horizontale assen zijn de lengte van de transportband en de verticaal is de hoogte.
 

 

 


HEB JE EEN OF MEER TRANSPORTBEDRIJVEN, MAAR BEN JE NIET VOLLEDIG ZEKER OVER WELKE MAAT (EN) JE HEBT, KUNT JE HEN MEETEN

Elke SoRoTo® transportband is 23 cm lang excl. de feeder en 48 cm breed. Als je de maat wilt weten, moet je de lengte meten:

 

2,0 M Transportband: 202 cm

3,3 M Transportband: 330 cm 

4,5 M Transportband: 470 cm 

6,0 M Transportband: 620 cm 

8,0 M Transportband: 810 cm 

 

WIST JE DAT?
We hebben ook een invoertrechter voor het laden met een kruiwagen, wat je een breder laadgebied geeft en de riem en machines beschermt tegen scheuren.
 

Bent je geïnteresseerd in accessoires voor jouw transportband?

ACCESSOIRES VOOR SOROTO® TRANSPORTBANDEN